Wêreld Bosdag

will_baxter_unep_forest-restoration21 Maart is die Wêreldbosdag, en die tema van hierdie jaar is “Forest Recovery: The Road to Recovery and Wel-being”.

Hoe belangrik is bos vir ons?

1. Daar is byna 4 biljoen hektaar woude in die wêreld, en ongeveer 'n kwart van die wêreld se bevolking is van hulle afhanklik vir hul bestaan.

2. Een kwart van die wêreldwye toename in vergroening kom van China, en China se plantasie-area is 79 542 800 hektaar, wat 'n beduidende rol in woud-koolstofsekwestrasie speel.

3. Die bosbedekkingskoers in China het toegeneem van 12% in die vroeë 1980's tot 23,04% tans.

4. Die per capita-park en groen area in Chinese stede het van 3,45 vierkante meter tot 14,8 vierkante meter toegeneem, en die algehele stedelike en landelike leefomgewing het verander van geel na groen en van groen na pragtig.

5. Gedurende die 13de Vyfjaarplan-tydperk het China drie pilaarnywerhede, ekonomiese bosbou, hout- en bamboesverwerking en ekotoerisme gevorm, met 'n jaarlikse uitsetwaarde van meer as een triljoen yuan.

6. Bosbou- en grasvelddepartemente regoor die land het 1,102 miljoen ekologiese boswagters van geregistreerde arm mense gewerf, wat meer as 3 miljoen mense uit armoede gelig en hul inkomste verhoog het.

7. In die afgelope 20 jaar het die plantegroeitoestande in groot stofbrongebiede in China voortdurend verbeter.Die bosbedekkingskoers in die Beijing-Tianjin-sandstormbronbeheerprojekgebied het van 10,59% tot 18,67% toegeneem, en die omvattende plantegroeibedekking het van 39,8% tot 45,5% toegeneem.


Postyd: 22-Mrt-2021